Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@07:19:11 GMT

تاثیر تحریم‌ بر آهن آلات

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۱۵۷۲

تأثیر تحریم بر آهن آلات همچنان ادامه دارد. طبق کارشناسان شهرآهن تأثیر تحریم بر قیمت آهن و محصولات فولادی همچون میلگرد و تیرآهن در سال 98 سبب کاهش تولیدات داخلی شده و در نتیجه می تواند بازار داخل را دچار رکورد کند. تحریم بر بازار آهن در سال گذشته بر روی  تمام جنبه های بازار آهن کشور تأثیر منفی گذاشت به گونه ای که بازار مسکن را نیز متزلزل نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا تصمیمی گرفتیم تا از دیدگاه کارشناسان شهرآهن این امر را بررسی نماییم. تحریم فولاد ایران

تحریم فولاد ایران باتوجه به بررسی های انجام شده  دلایل متعددی را شامل می شود. اولین دلیلی که به نظر کارشناسان شهر آهن رسیده است مربوط به بازار ارزی می باشد، چون نرخ ارز دچار نوسانات شدیدی شد و در یک بازه زمانی همه منتظر پایین آمدن قیمت ها بودند؛ این انتظار باعث شد بازار به  طور کلی دچار افت شود و یا به  قول معروف بازار بخوابد. از طرفی همین موضوع باعث شد که نقدینگی مردم کاهش پیدا کند و میزان تقاضا برای انواع مختلف آهن کاهش یابد و به  این صورت بازار داخلی آهن و میلگرد دچار مشکل شود.

ممنوعیت صادرات آهن

ممنوعیت صادرات آهن در حال حاضر به چشم می خورد. ولی الان نگرانی بیشتر کارشناسان و افراد فعال در بازار آهن این است که این تحریم ها شدت بگیرد، در صورتی که این اتفاق بیافتد در مرحله اول بودجه ای که به بخش های عمرانی اختصاص داده می شود کاهش پیدا می کند و در مرحله دوم شاهد ضعیف تر شدن بازار صادراتی خواهیم بود.

قیمت آهن بعد از تحریم

قیمت آهن بعد از تحریم چه می شود؟ از آنجایی که نمی توان حدس دقیق در مورد قیمت میلگرد و آهن در آینده زد اما باتوجه به آنکه ما تجربه تجریم و افزایش قیمت آهن را داشته ایم، کار دشواری نیست که حدس افزایش نجومی قیمت ها را زد. اما جدای از تحریم عوامل دیگری نیز بر قیمت آهن تأثیر گذار هستند. کارشناسان ما در شهرآهن سه احتمال اصلی را در نظر گرفته اند. ما هم مثل شما امیدواریم که اتفاق های بد از بازار دور بمانند. در ادامه احتمالاتی که در صورت افزایش تحریم ها پیش روی قیمت بازار آهن است را با هم بررسی می کنیم.

اولین احتمال این است که با اوج گرفتن تحریم ها، صادرات آهن کاهش پیدا کند و قیمت ارز نیز بالا تر برود و به دنبال آن قیمت محصولات فولادی روند افزایشی را طی کند. اما این بالا رفتن قیمت به  معنی رونق گرفتن بازار و افزایش خرید و فروش نیست، چون میزان تقاضا با بالا رفتن قیمت، پایین می آید. دومین احتمال این است که اگر تحریم ها اوج بگیرند میزان عرضه در بازار افزایش پیدا کند و قیمت آهن آلات وابستگی خود را نسبت به  بازار ارز، از دست بدهد. این یعنی با بالا رفتن نرخ ارز ، عرضه داخلی محصولات فولادی مانند میلگرد بیشتر شود و همین از بالا رفتن قیمت ها جلوگیری کند. احتمال آخر این است که بازار آهن هیچ انعطافی در برابر افزایش نرخ ارز از خود نشان نمی دهد و همین باعث می شود که سرمایه داران صنعت فولاد نتوانند در این بازار دوام بیاورند و همین باعث کاهش قیمت آهن شود.

از طرفی در ادامه این روند عرضه داخلی بالا خواهد رفت و قیمت محصولات فولادی، به خصوص میلگرد، باعث می شود که سطح تولیدات داخلی کاهش پیدا کند و بازار دچار یک رکود شود.

این که کدام یکی از موارد بالا اتفاق خواهد افتاد، به  تصمیمات دولت و مدیریت این بحران بستگی دارد و باید دید که چه تدابیری برای مقابله  با این مشکلات در نظر گرفته اند. دولت باید در چنین شرایطی حتما راه حل های مختلفی را برای حل این مشکل در نظر بگیرد و بتواند بهترین راهکار برای حل این موضوع و پشت سر گذاشتن این بحرانی را انتخاب کند. اشتباه کردن در چنین شرایطی اصلا مجاز نیست و می تواند ضربه  بدی به بازار آهن وارد کند.

متأسفانه علاوه بر تحریم گاهی از تولید کنندگان داخلی نیز ضربه می خوریم. در بازار مشاهده می کنیم که برخی از تولید کنندگان داخلی محصولات فولادی و آهن آلات را روانه بازار نکرده و انبارهای خود را از محصولات مایحتاج به امید بدست آوردن سود بیشتر پر کرده اند. مشکلات تولید از یک سو و وارد نکردن محصولات تولیدی از سوی دیگر سبب افزایش قیمت میلگرد و سایر محصولات فولادی می گردد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تحریم میلگرد آهن آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار

فرارو- کاهش قیمت خودرو که از ابتدای اردیبهشت امسال آغاز شد، کماکان ادامه دارد و امروز اغلب محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد پنج یا ۱۰ میلیون کمتر از دیروز قیمت دارند.

تارا تیپ V۴ که یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های فعلی است، امروز یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان یعنی ۱۰ میلیون کمتر از دیروز به‌فروش می‌رسد.

تارا V۲، پژو پارس و دنا پلاس شش‌دنده نیز به‌همین کمتر از دیروز قیمت دارند و مدل‌های دیگری مثل پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما، ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و تارا دنده‌ای با افت قیمت پنج میلیونی روانه بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخوردو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

دهم اردیبهشت 1403

11 اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

635 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل 1403

970 میلیون تومان

960 میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل 1403

یک میلیارد و 180 میلیون تومان

یک میلیارد و 170 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

665 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

680 میلیون تومان

675 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

810 میلیون تومان

805 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 80 میلیون

یک میلیارد و 80 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

650 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

690 میلیون تومان

690 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

820 میلیون تومان

815 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

985 میلیون تومان

975 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

یک میلیارد و 190 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

665 میلیون تومان

660 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ قیمت ساینا و شاهین در بازار
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟